+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Megtartották a FÉNY napját
2021. október 8. péntek 17:40
Megtartották a FÉNY napját
Az eseményt immár negyedszer rendezte meg a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsa és Vidéke Egyesület.
Nagykanizsa

Megtartották a FÉNY napját. A fogyatékkal élők nyílt programja csütörtökön volt a Halis István Városi Könyvtárban. Az eseményt immár negyedszer rendezte meg a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsa és Vidéke Egyesület.  

A FÉNY napjának - Kardos Ferenc, a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsa és Vidéke Egyesület elnöke szerint - mindig is több funkciója volt. Idesorolható a közösségi élmény megélése mellett az akadálymentes könyvtár megismertetése és a fogyatékkal élő, alkotó emberek bemutatása. 

- Azt gondoltuk, hogy egy pozitív, a bennünk lévő örömöt, élni akarást, vagyis fényt szeretnénk felmutatni. Minden más fogyatékkal élő szervezetet is hívunk tagsággal együtt, de nyilván ez a mozgáskorlátozott egyesületnek a fő rendezvénye. A karácsony mellett ez az, amikor ünneplünk és közüggyé szeretnénk tenni a fogyatékkal élőséget -mondta el Kardos Ferenc, a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsa és Vidéke Egyesület elnöke.

A rendezvényre mindig olyan beszélgetőpartnereket hívnak, akik saját példájukon keresztül mutatják meg, hogy a mozgássérült emberek is lehetnek sikeresek. Csütörtökön a kanizsai paralimpikon Zborai Gyula mellett a Roll Dance Budapest Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes két tagja volt a vendég. Zákány Kata és Fancsali Zoltán az álló és ülő, sérült és ép emberekből álló csoport táncosaiként nap mint nap tesznek az elfogadásért.  

- Lám a tánc tudott rajtam erősíteni, újra egésznek éreztem magam, rengeteg helyre megyünk, az egész egy nagy buli, de rengeteg fegyelmet tart, testileg-lelkileg egy táncterápia a léleknek, a szellemnek és a testnek - árulta el Fancsali Zoltán, a Roll Dance Budapest Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes táncosa.

A Roll Dance tagjai azt remélik, előadásukkal egyben gondolatokat tudnak elindítani az emberekben az esélyegyenlőségről, a partnerségről. A mozgáskorlátozottak szervezete egyébként – több vidéki és egy kanizsai csoporttal együtt – mintegy 300 tagot fog össze.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu