+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Tripla évfordulót ünnepeltek tegnap a Halis István Városi Könyvtárban
2021. október 12. kedd 11:30
Tripla évfordulót ünnepeltek tegnap a Halis István Városi Könyvtárban
Az intézmény idén 70 éves, az új könyvtárpalota pedig 20, míg az idősek filmklubja már 15 esztendős múltra tekint vissza.
Nagykanizsa

Tripla évfordulót ünnepeltek tegnap a Halis István Városi Könyvtárban. Az intézmény idén 70 éves, az új könyvtárpalota pedig 20, míg az idősek filmklubja már 15 esztendős múltra tekint vissza.

A Nagykanizsai Honvéd Kaszinó Hölgyklubja mindig nagy figyelmet fordított arra, hogy a tagjai jó érezzék magukat a közösségben. Ezért is hozták létre az idősek filmklubját, ami egyedülálló az országban.    

– 15 éve nagy lelkesedéssel szervezzük a két könyvtáros és én, kéthetente az idősek filmklubját. Jó barátaim feltérképezték, hogy az országban nagyon sok filmklub van, de olyan, hogy idősek filmklubja, olyan nincs – árulta el Büki Pálné, a Nagykanizsai Honvéd Kaszinó Hölgyklub vezetője. 

A filmeket mindig nagy gonddal válogatják ki a szervezők és már jó előre lefixálják, hogy mikor melyik mozit láthatja majd a közönség. Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója elmondta, szívesen segíti a tagokat a helyszín biztosításával, hiszen örül annak, ha jól érzik magukat az emberek a bibliotékában.  

– Nagyon örülünk ennek. Egyáltalán annak örülünk, hogyha vannak olyan csoportok, amelyek otthon érzik magukat nálunk. Vannak többen ilyenek, hiszen az elmúlt héten olyan szervezetekkel lehetett találkozni, akik otthon érzik magukat a könyvtárban. Rájuk is büszkék vagyunk. De a hölgyklubnál még arra is ügyeltek, hogy az évfordulójukról megemlékezzenek. Az külön öröm, hogy a kollégáim között mindig megtalálták azokat, akik segítői annak, hogy ezek a programok jól menjenek – hansúlyozta Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója.  

A hölgyklub táncos lábú tagjai egy meglepetésprodukcióval kedveskedtek a jelenlévőknek a jubileumi programon.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu