+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Kanizsai írókkal és műveikkel találkozhatnak a könyvrajongók
2021. december 1. szerda 13:47
Kanizsai írókkal és műveikkel találkozhatnak a könyvrajongók
A rendezvény célja, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse a környékbeli szerzők köteteit.
Nagykanizsa

Kanizsai írókkal és műveikkel találkozhatnak a könyvrajongók a Halis István Városi Könyvtárban december 10-én. A tegnapi sajtótájékoztatón a szervezők kiemelték, hogy a programra látogatók közelebbről megismerkedhetnek és beszélgethetnek is a helyi alkotókkal. A rendezvény célja, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse a környékbeli szerzők köteteit. 

Két éve valósult meg először a kanizsai szerzők és alkotók találkozója Deregi László ötletére. Tavaly a pandémai miatt el kellett halasztani az eseményt, de most újra összegyűlnek a környék művészei.

– Nem csak egy találkozó lesz, hanem itt az aulában a karácsonyfa köré összerakjuk, egy polcra tesszük a teljes kanizsai kortárs költőknek, íróknak a műveit. Ők maguk láthatják a polcaikon a saját példányaikat, ugyanakkor, aki bejön a könyvtárba szintén megláthatja, hogy hogyan is áll a helyi íróknak, költőknek a létszáma, a kiadott művei, és ezeket meg lehet itt tekinteni – mondta Deregi László főszervező. 

Ebből az alkalomból a könyvtár munkatársai arra is felhívják a figyelmet, hogy minden olyan író könyvét szívesen fogadják, akitől még egyetlen példány sem található a bibliotékában. A szervezők azt kérik, hogy aki a kiadványát a nagyközönségnek is szívesen megmutatná, az bátran vigye be a városi intézménybe.

– Boldogok vagyunk attól, hogy egyszerre láthatjuk majd a műveket és a szerzőket is. Mindig a saját gyűjteményünkből ajánlunk is az olvasóknak, de hátha lesz itt olyan is, amit még nem láttunk. Talán gyarapodni is fogunk. Fontos az, hogy ez az épület, amely a város szellemi életét szeretné, mint egy ékkövet körbe fonni. Ezt a fajta szellemi erőfeszítést is, ami a könyvek szerzésével kapcsolatos, bemutassuk, hiszen ez a legtermészetesebb forma számunkra – emelte ki Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója.

A jövő hét pénteki program 18 órakor kezdődik, a fellépők között szerepel a Kanizsai Fiatalok Közössége, a Honvéd Kaszinó Városi Színpad, valamint Farkas Tibor énekmondó.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu