+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Szeretetfa a könyvtárban
2021. december 2. csütörtök 12:12
Szeretetfa a könyvtárban
A jótékonysági akciót nyolcadik alkalommal rendezi meg a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ alapítványa.
Nagykanizsa

Nyolcadik alkalommal rendezi meg a szeretetfa ünnepét a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ alapítványa a városi könyvtár közreműködésével. A jótékonysági akció lényege, hogy az adakozók felajánlásaikért cserébe kézzel készített mézeskalácsokat választhatnak a bibliotékában feldíszített fa alól, ezzel támogatva a rászorulók karácsonyát.

Hátrányos helyzetben lévő gyermekeknek és családoknak segíthet az, aki csatlakozik a kezdeményezéshez. Czupi Gyula, a városi könyvtár igazgatója szerint a látogatók szívesen támogatják a hasonló vállalkozásokhoz. Nem utolsó sorban pedig a program igazi karácsonyi hangulatot biztosít a vendégeknek.

– Csodálatos ez a szeretetfa, mert szerintem egy egész városnak a könyvtár révén elhozza a karácsony hangulatát. Azzal, hogy itt december elején ez a fa felállíttatik és elkezdődik egy adománygyűjtés, ettől mindenkinek melegebb lesz a szíve. Az idelátogatóknak talán a kedve is más lesz, és nagy örömünkre a könyvtárlátogatók szívesen adományoznak. Úgy látszik, hogy fontos és értelmes feladat is ez, amikor olyan ajándékot ajánlanak, amiért szívesen adnak az emberek adományokat – fogalmazott Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója.

A könyvtár aulájában feldíszített fenyőfa Vlasics Attila felajánlása. A mellette lévő ládában található ajándék mézeskalácsokat pedig a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ kollégái készítették. A finomságokból bárki kedvére válogathat, aki segíteni kíván a rászorulókon.

– Mindenki annyit áldoz rá, amennyit tud. A kollégáim minden évben végtelenül várják és nagy szeretettel készítik. Úgy hívom őket, hogy művészlelkek, mert valóban olyan szépségeket készítenek. Ebből a bevételből mi támogatjuk a Segíts, hogy segíthessünk Alapítványunkat – mondta el Kaszás Kocijančič Gizella, a Nagykanizsai Család - és Gyermekjóléti Központ igazgatója.

Az adományokat december elsejétől egészen vízkereszt napjáig, azaz január 6-áig fogadják a városi könyvtárban.

 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu