+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Székelyföldet ismerheti meg az olvasó az Egy csipetnyi Erdély című könyvben
2021. december 13. hétfő 16:16
Székelyföldet ismerheti meg az olvasó az Egy csipetnyi Erdély című könyvben
A kötetet a Halis István Városi Könyvtárban mutatták be az érdeklődőknek vasárnap este.
Nagykanizsa

A legendákon, a meséken és a vidékre jellemző gasztronómián keresztül ismerheti meg Székelyföldet az olvasó az Egy csipetnyi Erdély című könyvben. A kötetet a Halis István Városi Könyvtárban mutatták be az érdeklődőknek vasárnap este. A rendezvényen a mű szerzőjével, Benedekffy Katalin, Megyei Prima Díjas énekművész, operaénekessel is találkozhatott a kanizsai közönség.

Hazai és nemzetközi színpadokon egyaránt nagy sikereket ért el Benedekffy Katalin, aki egy erdélyi kisvárosból, Nagygalambfalváról származik. Az Egyesült Államoktól kezdve egészen Moszkváig hangversenyeken és nagyszabású előadásokon lépett fel. A világot járt énekművész elmondta, mindig is fontosak voltak számára a gyökerei, erre a pandémia időszaka még inkább ráébresztette.

– Előtte én rengeteget jöttem mentem a világban mindenfelé és akkor egyszer csak volt egy légüres tér, amibe az ember belekerült és akkor egyszer csak úgy számot vet a világgal, hogy hol tart. Az életében kik azok az emberek, akik adott esetben további útján végig kísérik és számomra egy kicsit mondhatni, hogy egy megvilágosodás időszaka is volt, mert azt éreztem, hogy igen, nagyon fontosak a gyökereim, az otthonom, a családom, a szüleim, akik még élnek és jó egészségnek örvendenek – árulta el Benedekffy Katalin énekművész.

A könyvbemutatón a temesvári származású, Tőtős Hortenzia néptáncpedagógus is jelen volt, akivel több mint 20 éves barátság köti össze Benedekffy Katalint. A népdalénekesnek a könyv és a hozzá tartozó CD melléklet összeállításában is jelentős szerepe volt.

– Néprajzi ismereteimnek köszönhetően kapcsolódtam ehhez a könyvhöz. Abban voltam segítségére Katónak, hogy bizonyos folklorisztikai részeiben a hagyományokhoz tudtam hozzátenni, illetve annak a világát kinyitni, hogy mi kerülhet bele ebbe az Egy csipetnyi Erdélybe – mondta el Tőtős Hortenzia néptáncpedagógus, népdalénekes.

A színes fotókkal illusztrált összeállításban tájegységenként lehet megismerni Székelyföldet, az ottani népszokásokon, mondókákon, és a jellegzetes recepteken keresztül.

– Igazából Erdélyt lehet úgy amblokk megismerni. Főleg azoknak ajánlanám a könyvet, akik nem sok mindent tudnak erről a gyönyörű tájról és a vidékről, mert egy nagyon szép, átfogó képet kaphatnak róla – nyilatkozta Benke Dániel, a Halis István Városi Könyvtár könyvtárosa.

A könyv a hét második felétől, a városi bibliotékában kölcsönözhető.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu