+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Második alkalommal találkoztak a kanizsai írók és költők a Halis István Városi Könyvtárban
2021. december 13. hétfő 16:37
Második alkalommal találkoztak a kanizsai írók és költők a Halis István Városi Könyvtárban
A hagyományteremtő rendezvény célja, hogy a könyvbarátok jobban megismerkedjenek a kortárs szerzőkkel.
Nagykanizsa

Második alkalommal találkoztak a kanizsai írók és költők a Halis István Városi Könyvtárban. A hagyományteremtő rendezvény célja, hogy a könyvbarátok jobban megismerkedjenek a kortárs szerzőkkel, valamint a helyi alkotókat is közelebb hozza egymáshoz.

2019-ben rendezték meg először a találkozót, azon az eseményen még jóval kisebb létszámban vettek részt a helyi írók. Deregi László, az esemény megálmodója elmondta, azóta mintegy 100 kanizsai alkotóról szereztek tudomást. A pénteki programon a kötetlen beszélgetésen túl egy könyvkiállítással is készültek a kortárs kanizsai szerzők műveiből.

- Leülünk a szerzőkkel, és lesz egy kötetlen beszélgetés, ahol elmondhatják egymásnak a történetüket, elmondhatják a születendő műveknek a történetét, illetve megismerhetik egymást, hiszen még most is találkozunk olyan szerzőkkel, akikről nem is tudtunk - mondta el Deregi László tanár, újságíró.

A rendszerváltás után alapjaiban változott meg a könyvkiadás, emlékezett vissza Czupi Gyula. A könyvtár igazgatója kiemelte, 1989 előtt csak nagyobb szerzőknek volt erre lehetőségük, később viszont feltűnően megugrott a helyi kiadások száma.

- Olyan nagyszámúak, hogy néhány esztendővel ezelőtt az Országos Széchenyi Könyvtár nemzeti bibliográfiájából megnéztem, hogy azok a könyvek, amelyekbe az van beleírva, hogy Nagykanizsa a kiadási helye, ez olyan számú, hogy 2018-ig gyakorlatilag minden két hétre jutott egy nagykanizsai kiadású könyv. Ez azt jelenti, hogy megváltozott a helyzet. Ma már sokan, sokféleképpen adhatnak ki könyvet – nyilatkozta Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója.

Czupi Gyula hozzátette, a hagyományteremtő beszélgetéssel nem csak az írók, hanem az olvasók is megismerhetik a kanizsai irodalmárok megannyi művét.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu