+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Folytatódott az Országfásítási Mintaprogram Zalában
2022. március 22. kedd 14:21
Folytatódott az Országfásítási Mintaprogram Zalában
Ma a Kányavár község melletti, több mint két és fél hektáros mintaterületet mutatta be a Zalaerdő Zrt.
Nagykanizsa

Egy újabb erdőrészletben folytatódott az Országfásítási Mintaprogram Zalában. Az akció – amelynek célja hazánk erdőterületének növelése – 2019-ben kezdődött. Ma a Kányavár község melletti, több mint két és fél hektáros mintaterületet mutatta be a Zalaerdő Zrt.  

A Zalaerdő Zrt. a kezdetek óta részt vesz az Agrárminisztérium által indított programban. A 2019-2020-as időszakban 8 és fél, míg 2020 őszén és 2021-en tavaszán több mint 10 hektáros területen hajtott végre a cég erdőtelepítést, ez a ma bemutatott kányavári résszel már 13,62 hektárra bővült. A szükséges szaporítóanyagot ezúttal is a Bajcsai Csemetekert biztosította. 

-Ami az őshonos fafajt illeti, 23 ezer darab kocsányos tölgy csemetével, elegyítésként pedig gyertyán csemetét, hegyi juhar csemetét, vadgyümölcsöket – ezek közül vadkörtét és madárcseresznyét – valamint az erdőszegélyben húsossom-csemetét ültetünk, illetve fogunk ültetni – mondta Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója. 

Zambó Péter erdőkért felelős államtitkár emlékeztetett: a trianoni békediktátum után Magyarország elvesztette erdeinek 90 százalékát, a mai ország erdősültsége pedig 11 százalék volt. Ez az adat mára 25,4 százalékot mutat.

-Az állami erdőgazdaságok csak az elmúlt évben közel 680 hektár új erdőt telepítettek, és kivették a részüket a természet és klímavédelmi akciótervben meghirdetett – ültessünk minden születendő gyermek után 10 darab csemetét akcióból. Ez a tavalyi szezonban 1 millió 200 ezer darab csemete ültetését eredményezte, ez szintén a 680 hektár mellett az állami erdőgazdaságok területén történt – árulta el Zambó Péter az erdőkért és földügyekért felelős államtitkár.  

A 2,71 hektáros mintaerdősítést bemutató eseményen szó volt még a településfásítási programról és a magángazdálkodók számára meghirdetett lehetőségekről is.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu