+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Elültették az év fáját
2022. március 22. kedd 14:23
Elültették az év fáját
2013-óta hagyomány a Zalaerdő Zrt-nél, hogy az internetes szavazást megnyerő faj csemetéjével bővítik az időspirált.
Nagykanizsa

Elültették az év fáját hétfőn, az erdők nemzetközi napján a Csónakázó-tónál. 2013-óta hagyomány a Zalaerdő Zrt-nél, hogy az internetes szavazást megnyerő faj csemetéjével bővítik az időspirált. A 2022-es győztes és így a Csó-tó új éke, a nagylevelű hárs lett.  

Akár 40 méteresre is megnőhet a nagylevelű hárs. A rendezvényen Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója az erdők emberi létre gyakorolt pozitív hatását emelte ki.

-A mai nap az év fája elültetésére kerül sor, minden évben tavasszal, most jelen pillanatban az erdők nemzetközi napja alkalmából ültetjük el az országos erdészeti egyesület által megversenyeztetett év fáját, amit az idén a nagylevelű hársfa faja nyert meg, és ezt a fa fajt fogjuk elültetni. Vendégeink lesznek az országgyűlési képviselő úr és polgármester úr, akik néhány szóval fogják köszönteni a mai napot – tájékoztatott Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója. 

A Hevesi-iskola diákjai egy dalcsokorral köszöntötték a tavaszt a Csó-tónál. Az eseményen Balogh László a természet megbecsülését és értékét méltatta, majd arra hívta fel a figyelmet, hogy egy faültetés mindig a jövő nemzedékének szól.

-Néhány szívből jövő mondatot mondhatok, mert egyébként is jelképesnek érzem, azt, amikor fát ültetünk, különösen akkor, amikor ilyen szimbólumok vannak mellette. Kereszt, fa, ember, ezen a vonalon azt hiszem minden irányba a makro világba és a mikro világba is elindulhatnánk, és annak is örülök, hogy itt vannak az ifjak, akiknek ültetjük tulajdonképpen a fáinkat - mondta beszédében Balogh László, Nagykanizsa polgármestere. 

A beszédek után Rosta Gyula, Cseresznyés Péter és Balogh László közösen ültette el a hársfát.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu