+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Víz kvíz
2022. március 23. szerda 14:43
Víz kvíz
A Pannon Egyetem Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ kvízversenyt szervezett a középiskolásoknak a Zsigmondy-technikumban.
Nagykanizsa

Folytatódtak ma a víz világnapjához kapcsolódó kanizsai rendezvények. A Pannon Egyetem Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ kvízversenyt szervezett a középiskolásoknak a Zsigmondy-technikumban. A Zrínyi-iskola tanulóit pedig egész napos szabadtéri program várta a Csónakázó-tónál.

A Batthyány-, a Mező-, a Piarista-, a Cserháti- és a Zsigmondy-iskola tanulói mérték össze a tudásukat a PEN vetélkedőjén, amit idén rendezett meg először az egyetem. Összesen 16, háromfős csapat oldotta meg a feladatokat, amelyekben nem csak természettudományi, hanem irodalmi, zenés és filmes kérdések is szerepeltek.

- Hat feladatot kaptak a gyerekek és tulajdonképpen a csapat összedolgozásával tudták a megoldásukat benyújtani. Nagyon jól állnak a csapatok, nagyon szerteágazó ismeretekkel rendelkeznek a víz körül, legyen szó egy képről, egy puzzle kirakásáról vagy épp egy zene felismeréséről – mondta Gerencsérné Berta Renáta, a PEN- Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ főigazgató-helyettese.

Sok gyerek most látott először élő halat testközelből a Zrínyi-iskola harmadik osztályosai közül. A fiatalok környezetismereti tananyaga éppen a vizek és vízpartok élővilágáról szól, így Szépligeti Szilvia tanító szerint amellett, hogy szórakoztató, nagyon hasznosnak is bizonyult a mai tematikus nap.

- Azt gondolom, hogy ez alapján fogják a legjobban megjegyezni a gyerekek azt, amit a tankönyvben, a tanteremben meg fogunk tanulni. Most már tudni fogják mihez kötni. Amikor arról beszélünk, hogy egy halnak milyen a testalkata, milyen közegben él, hogyan mozog, és a növényzetről ugyanígy. megnézzük a nádast, a gyékényt, aztán a vízparti növényeket, mindent, ami a következő két hónapunkat ki fogja tölteni a tanteremben – vélekedett Szépligeti Szilvia, a Zrínyi-iskola intézményvezető helyettese. 

A gyerekek különösen élvezték a kirándulást, mert a koronavírus-járvány miatt az általános iskolás éveik alatt még nem volt lehetőségük hasonló közösségi eseményen részt venni.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu